Canada is een land met een rijke cultuur. Van oudsher worden er in dit land trouw nationale feestdagen gevierd. Dit is een duidelijk onderdeel van de Canadese cultuur en alle Canadezen doen hier graag aan mee. Er zijn feestdagen die wij hier in Nederland ook kennen, zoals New Year’s Day en kerst, maar de Canadezen kennen ook hun eigen feestdagen die belangrijk zijn voor dit land. Hieronder vind je meer informatie over de Canadese feestdagen en het verhaal hierachter.

 

Belangrijke Canadese feestdagen

Een feestdag die in Canada heel belangrijk is, is Canada Day. Deze feestdag wordt op 1 juli gevierd en men viert op deze dag de Canadese onafhankelijkheid van 1 juli 1867. Deze dag wordt in Canada uitgebreid gevierd met vuurwerkshows, feestelijke optochten en concerten door het hele land. Een andere belangrijke feestdag in Canada is een feestdag die ook gevierd wordt in de Verenigde Staten: Thanksgiving. Deze dag wordt gevierd op de tweede maandag in oktober en staat bekend als feestdag die gevierd wordt met belangrijke vrienden en familie. Op Thanksgiving staan de mensen in Canada stil bij alle positieve en mooie dingen in het leven waarvoor ze dankbaar zijn. Het vieren van Thanksgiving is een belangrijke en mooie traditie in Canada.

 

Op vakantie naar Canada met een toeristenvisum

Wil je meer weten over Canadese feestdagen en de Canadese cultuur? Dan is het misschien een idee om Canada te bezoeken. Je kunt via internet natuurlijk een heleboel informatie over dit land opzoeken, maar je leert een land pas écht kennen als je het land met je eigen ogen bekijkt en de cultuur zelf ervaart. Om Canada te kunnen bezoeken, heb je wel een visum voor Canada nodig. Dit visum moet je ruim voor je vertrek naar Canada aanvragen, om te voorkomen dat je te laat bent met je aanvraag. Het aanvragen van een visum voor Canada is heel eenvoudig en kan gewoon online gedaan worden. Daarover lees je hieronder meer.

Het online aanvragen van een visum voor Canada

Het online aanvragen van een visum voor Canada kan simpelweg gedaan worden door een eta formulier Canada in te vullen. Je vult hier jouw gegevens in en met deze gegevens gaat de ambassade aan de slag om voor jou toegang tot Canada te regelen. De kosten voor een eta voor Canada zijn slechts €19,95. Je krijgt dan een toeristenvisum waarmee je doorgaans 180 dagen toegang hebt tot het land. Zo heb jij ruim de tijd om het land te ontdekken en te genieten van Canadese feestdagen en alle mooie tradities die hierbij horen!