Als je veel reist, heb je vast veel verschillende luchthavens gezien. Er zijn ontzettend veel luchthavens op deze wereld die allemaal verschillen. De ene luchthaven is enorm groot, de andere is ontzettend klein en stelt bijna niets voor. Wij hebben voor jou een lijst gemaakt van de grootste vliegvelden ter wereld, om je een indruk te geven van de grootte van sommige luchthavens op onze aarde. Lees je mee?

De 10 grootste luchthavens ter wereld

Hieronder geven we je graag een overzicht van de 10 grootste en drukste luchthavens ter wereld. We beginnen met de nummer 1:

  1. De drukste en grootste luchthaven ter wereld is Jackson Atlanta International Airport. Hier komen jaarlijks maar liefst 100 miljoen reizigers. Dit vliegveld is vooral druk vanwege de vele binnenlandse vluchten die op dit vliegveld aankomen, maar ook vanwege de vele overstappen die plaatsvinden op deze luchthaven.
  2. De luchthaven die op de tweede plek staat in de lijst van drukste vliegvelden ter wereld, is Beijing Capital International Airport. Dit vliegveld is de grootste luchthaven van Azië en is door de jaren heen ook de belangrijkste luchthaven van dit continent geworden. Veel mensen stappen hier over en jaarlijks krijgt dit vliegveld maar liefst 80 miljoen bezoekers.
  3. Op nummer drie in de lijst van de 10 grootste luchthavens ter wereld, vind je Londen Heathrow Airport. Vanaf dit Europese vliegveld vertrekken veel vluchten naar andere continenten. Dit vliegveld staat bekend als overstapluchthaven voor vluchten vanuit Europa richting de Verenigde Staten. Londen Heathrow Airport verwelkomt jaarlijks zo’n 70 miljoen reizigers.
  4. Op nummer vier van deze lijst staat Tokyo International Airport. Dit vliegveld ontvangt jaarlijks rond de 67 miljoen reizigers. Dit zijn niet alleen vele reizigers die hier overstappen, maar dit zijn ook de vele toeristen die de stad Tokyo graag willen bezoeken.
  5. De luchthaven die op de vijfde plek van deze lijst staat, is O’Hare International Airport. Dit is het tweede vliegveld van Amerika, waar jaarlijks zo’n 66 miljoen reizigers komen.
  6. Los Angeles International Airport staat op nummer 6 van de top 10 grootste luchthavens ter wereld! Hier komen jaarlijks ongeveer 63 miljoen reizigers; niet alleen om over te stappen, maar ook om Los Angeles te bezoeken.
  7. Op nummer 7 staat een Europese luchthaven, namelijk Paris Charles De Gaulle Airport, waar jaarlijks zo’n 61 miljoen reizigers komen.
  8. Op nummer 8 vinden we opnieuw een luchthaven die te vinden is in de Verenigde Staten: Dallas-Fort Worth International Airport. Deze luchthaven is de thuishaven van luchtvaartmaatschappij American Airlines en ontvangt alleen hierdoor dus al vele reizigers die met deze maatschappij vliegen. Jaarlijks ontvangt deze luchthaven ongeveer 58 miljoen reizigers die hier overstappen of die deze luchthaven als het begin- of eindpunt van hun reis gebruiken.
  9. Soekarno-Hatta International Airport is misschien een luchthaven waar je nog niet zo vaak van hebt gehoord, maar toch staat deze luchthaven met recht in de lijst met drukste luchthavens ter wereld. Dit vliegveld ligt in Jakarta en hier komen jaarlijks zo’n 58 miljoen reizigers (terwijl de luchthaven zelf officieel slechts 38 miljoen mensen per jaar kan verwerken).
  10. Tenslotte staat op nummer 10 Dubai International Airport. Deze luchthaven groeit nog steeds en dus is er een grote kans dat dit vliegveld over een aantal jaar hoger staat in deze lijst. Hier komen jaarlijks ongeveer 57 miljoen mensen.