Ben jij weleens op vakantie geweest naar Canada? Wij raden het je absoluut aan om dit land een keer te bezoeken. Niet alleen vind je hier veel natuurschoon, vele meren en prachtige bergtoppen, maar Canada heeft ook een rijke geschiedenis die interessant is om te ontdekken. Er zijn vele historische monumenten in Canada die de moeite van het bezoeken waard zijn. Hieronder bespreken we welke historische monumenten jij echt niet mag missen tijdens jouw reis naar Canada.

 

Historische monumenten die je moet bekijken in Canada

In Thunder Bay vind je het Terry Fox Monument. Terry Fox was een liefdadigheidswerker die slechts met één been en een prothese vele hardloopwedstrijden liep, waaronder de marathon, om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het standbeeld van Terry Fox is prachtig gelegen en biedt een schitterend uitzicht over het water. Een ander historisch monument dat écht de moeite waard is, is de National War Memorial in Ottawa. Het monument wordt door veel bezoekers als ‘indrukwekkend’ en ‘mooi’ bestempeld, vanwege de emotionele waarde die het monument oproept. Ook is het echt de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Siwssair Flight 111 Memorial. Dit monument vind je in Nova Scotia en dit monument is geplaatst ter nagedachtenis aan de vlucht van Swissair die op 2 september 1998 neerstortte in de Atlantische Oceaan.

 

Een visum voor Canada aanvragen

Wil je al deze historische monumenten bezoeken, om zo meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en cultuur van Canada? Vergeet dan niet om, voordat je naar Canada afreist, je toeristenvisum aan te vragen. Zonder visum krijg je geen toegang tot Canada en dus is het zeer belangrijk dat je het aanvragen van een visum op tijd doet en dat je dit niet vergeet. Vroeger moest je, om het visum voor Canada aan te vragen, naar de ambassade, maar tegenwoordig vraag je een visum voor Canada gewoon online aan door een eta formulier voor Canada in te vullen. De kosten voor het aanvragen van een online toeristenvisum zijn €19,95 en het aanvragen van een eta is online heel erg eenvoudig. Ga dus snel een eta aanvragen, zodat jij kunt genieten van alle indrukwekkende historische monumenten die je in Canada kunt vinden!